Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
17. januar 2021.

Vodič za kupovinu PVC prozora

Izolacija – ušteda – PVC profil

PVC stolarija štedi novac i energiju. Zamenom stare stolarije i ugradnjom nove od kvalitetnog PVC profila možete uštedeti i do 1000€ godišnje na grejanju doma zimi i hlađenju tokom leta. Uštedu ostvarujete na troškovima održavanja prozora, jer za razliku od drvene PVC stolariji nije potrebno redovno osvežavanje boje i farbanje. Pored standardno belih, na raspolaganju su vam i prozori u bojama i dekorima drveta.

Kod izbora profila obratite pažnju na koeficijent prenosa toplote „U“. Što je koeficijent prolaza toplote manji to je izolacija, odnosno energetska efikasnost bolja. Što je energetska efikasnost bolja, manje ćete trošiti novca na grejanje/hlađenje doma, time će se vaša investicija u novu stolariju brže isplatiti. Nekada je broj komora bio referenca za dobru energetsku efikasnost, međutim onda su se na tržištu pojavili nekvalitetni PVC profili sa više komora, ali sa izuzetno tankim zidovima.

Drugi razlog zbog koga treba obratiti pažnju na „U“ vrednosti je taj što samo kvalitetna stolarija napravljena od pouzdanih proizvođača ima sertifikate o “U” vrednostima. Potražite ih od prodavaca kako bi se uverili u kvalitet stolarije. Referentni evropski institut za testiranje je nemački Rozenheim institut u kome se vrše provere vezane za termo, zvučne i druge karakteristike prozora, stakla, okvira, okova. Sertifikate za profile, okov, staklo prozora SUNCE možete pogledati na web sajtu naše kompanije. Potražite od prodavca i potvrdu za CE znak koja garantuje bezbednost korišćenja proizvoda kao i važeći sertifikat ISO 9001:2008 standarda. .

Vodič za kupovinu PVC prozora

Preporučujemo:

PVC Prozor SUPER 7 kompanije SUNCE omogućava +30% uštede energije i novca. Masivan profil širine 80mm, tri dihtunga i niskoemisiono staklo omogućava idealno dihtovanje i najbolju energetsku efikasnost. Ovaj prozor napravljen je od nemačkog Rehau profila sa 6 komora, a koeficijent termalne transmisije je odličan (Uw=0,80W/mK ) što znači da zaista štedi više. Za maksimalnu uštedu odaberite trostruko niskoemisiono staklo ili dvostruko "Staklo za 4 godišnja doba".

Staklo

Staklo

Najveću površinu prozora zauzima staklo zato prilikom kupovine prozora odaberite staklo sa dobrim termoizolacionim koeficijentom („Ug“ za staklo). Niskoemisiona stakla su odličan izbor, a ukoliko želite dobru termo i zvučnu izolaciju opredelite se za trostruko niskoemisiono staklo. Postoje niskoemisiona stakla kao što je Clima Guard Solar (u SUNCU ga zovemo i „Staklo za 4 godišnja doba“) koja imaju dupli niskoemisioni nanos, pa leti odbijaju toplotu, a zimi je zadržavaju u prostoriji.

Ukoliko vam je pored termo i zvučne izolacije važna i sigurnost obavezno to napomenite prodavcu, kako bi vam predložio sigurnosna stakla, na primer pampleks. Pampleks staklo se prilikom pucanja ne raspada u oštre komade, već ostaje zalijepljeno za foliju. Time se smanjuje mogućnost povrede i ostakljena površina ostaje zatvorena, pa je veoma pogodno za dečije sobe. Pampleks staklo se teško razbija i zato se svrstava u sigurnosna stakla i preporučuje za kuće ili stanove u prometnim ulicama, odnosno prostorije koje se nalaze na prizemlju ili koje potencijalno mogu biti meta lopova.

Poverenje i garancija

Proverena firma nudi sigurnost – od odabira pouzdanih majstora koji poštuju vaš dom, duge tradicije dobre poslovne prakse, do sigurnosti u slučaju da dođe do reklamacije proizvoda.

Sve važnije prilikom odabira kompanije kojoj ćete poveriti zamenu stolarije postaje i njeno poslovanje. Predlažemo da svoje poverenje ukažete proverenim proizvođačima kako bi bili sigurni da će firma poslovati i da ćete moći da im se obratite ukoliko za 5 ili 7 godina bude bilo potrebe da se pozovete na garanciju za proizvod. Takođe, majstorima kompanije koju budete odabrali odobrićete ulaz u svoj dom, pa je zato još važnije da se opredelite za kompaniju od poverenja.

Kada ulažete u stolariju obavezno od prodavca tražite garanciju, sertifikate i uputstvo za korišćenje. Pridržavajte se upustva i očuvaćete funkcionalnost proizvoda, a pouzdani proizvođači često će ponuditi i uslugu produžene garancije. Ovde važi pravilo “kvalitetna stolarija – duža garancija” pa pitajte prodavca da li daje garanciju na prozore i vrata. Pouzdani prodavci vam mogu pružiti podršku i servis i van garantnog roka, zato uzmite i to u obzir prilikom donošenja odluke o kupovini.

Kako do besplatne ponude?

Za besplatnu ponudu možete nas kontaktirati na broj 034/300-870, e-mail office@suncemarinkovic.com. Zahtevi kupaca u SUNCU se rešavaju u najkraćem roku. Dolazak inženjera i izrada ponude se ne naplaćuju. SUNCE pruža podršku svojim kupcima u toku i nakon kupovine stolarije. Inžernjerima SUNCA se možete obratiti ukoliko Vam je potreban savet vezan za izbor prozora i vrata ili ako želite da proanaliziramo Vašu investiciju. Naš stručni tim će Vam predložiti najbolja moguća rešenja shodno Vašim zahtevima.

Nakon potpisivanja ugovora i prihvatanja uslova iz ponude počinje izrada naručene Sunce stolarije koja će za 7-10 dana zameniti stare prozore i vrata u Vašem domu. Ekipa iskusnih montažera dolazi u dogovoreno vreme i u zavisnosti od obima posla u proseku za 1-6 sati ugrađuje kompletnu stolariju. Ne morate brinuti za demontažu stare stolarije, jer će naši montažeri skinuti stare prozore.