Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
20. januar 2024.

Održavanje SUNCE stolarije

Aluminijumska i PVC stolarija je jednostavna za održavanje. Dovoljno je da prozore i vrata povremeno ili po potrebi obiršete mokrom krpom. Važno da ih ne grebete mrežicom za ribanje ili jakim hemijskim, abrazivnim sredstvima. Dovoljan je blagi deterdžent i topla voda. Kako bi obezbedili da vaša SUNCE vrata i prozori dugo ostanu funkcionalni i ujedno zadrže svoju lepotu i atraktivnost, jednom godišnje trebalo bi proveriti njeno stanje. Svi kupci SUNCE stolarije znaju da se ona lako održava i da je potrebno posvetiti samo malo vremena kako bi prozori i vrata nastavili da idealno funkcionišu. Očistite drenažne rupice u donjem delu štoka prozora od lišća, prašine ili druge prljavštine koja se vremenom nataloži, proverite da li je dihtung ili guma na mestu, da li je okov odnosno mehanizam prozora i dalje podmazan… U našim salonima prodaje u Kragujevcu, Beogradu, Jagodini, Aranđelovcu i Požarevcu možete kupiti i veoma povoljan set za održavanje PVC stolarije.

Ovaj set za negu prozora je specijalno razvijen za negu i održavanje PVC prozora, vrata i roletni. A ko bolje od proizvođača PVC profila zna na koji način se oni najbolje održavaju? Set sadrži sve što je potrebno za sveobuhvatnu negu i čišćenje profila, okova i dihtung gume. Sadrži:

– 🥛 Mleko za čišćenje (100 ml flaša) ma intenzivan efekat čišćenja i takođe uklanja tešku prljavštinu. Nežan je na površini i pH neutralan.

– 🛢 Ulje za podmazivanje okova (boca od 30 ml) je uključeno zbog redovne nege okova. Štiti ih od korozije i sprečava da se metal osuši. Koristite ga za tretiranje svih tačaka zaključavanja i pokretnih okova. Dakle, posebno mesta gde su prozor i okvir međusobno povezani. Jedna kap po elementu za pričvršćivanje je dovoljna.
– 🤧 Maramice za negu dihtunga (3 komada) čiste i neguju gumu prozora i vrata, štite ih od isušivanja, lomljivosti i održavaju gumu elastičnom.
– ☁️ Krpa za čišćenje (1 komad) je posebno pogodna za PVC profile i ne grebe ih. Na ovaj način se zadržava struktura zaštitne površine profila.

Skidanje zaštitnih traka sa profila: Veoma je važno da nakon ugradnje vrata i prozora, i obrade ivice zidova (špaletni) uklonite zaštitne trake sa profila. U suprotnom se može dogoditi da se one pod uticajem visokih i niskih temperatura istope i postanu teške za skidanje. U slučaju da se to dogodi nemojte pokušavati da sastružete trake oštrim predmetima jer možete oštetiti zaštitnu boju. Natopite krpu mlaku vodu u koju ste ubacili bikarbonu sodu, nanesite na mesto i sačekajte da deluje minut-dva. Zatim pažljivo skinite trake.

Skidanje nalepnice sa stakla: Nakon montaže prozora uklonite i etikete sa oznakom stakla. Nalepnice možete lako skinuti sa stakla uz pomoć tople vode. Natopite krpu toplom vodom, zatim natapkajte krpom nalepnicu nekoliko puta dok cela nalepnica ne postane natopljena vodom. Nakon nekoliko minuta etiketu ćete jednostavno odlepiti, a eventualni ostatak na staklu mnogo lakše ukloniti krpom. Nema potrebe da koristite agresivna hemijska sredstva ili špahlicu za skidanje etikete, jer ćete ogrebati odnosno oštetiti staklo.