Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
18. april 2024.

LIVE: Solarna centrala SUNCA

Od sada Sunce je za nas mnogo više od simbola za prozore i vrata. Sada je i simbol čiste, obnovljive energije. Krajem prošle godine ugradili smo nešto više od 400 solarnih panela koje smo postavili na krov proizvodne hale na povšinu od oko 800 m2. Zahvaljujući aplikaciji koju ovde delimo sa vama možemo pratiti uštedu energije koju ostvarujemo preko ugrađenih solarnih panela.

U realnom vremenu možete videti iskorišćenje solarne energije, ukupnu proizvodnju, kao i balans između potrošnje i proizvodnje. Sistem prati i parametre zaštite životne sredine, odnosno CO2 uštedu i prikazuje je slikovito kao uštedu u pređenim kilometrima automobilom, broju očuvanog drveća i sagorevanju koje prave fabrike.

Uštede su velike, pa se nadamo da ćemo ovim prikazom koji možete pratiti uživo motivisati što više građana da se odluče na ugradnju solarnih panela, koja se kao i stolarija isplati kroz uštedu energije. Subvencije koje se realizuju za stolariju mogu se iskoristiti i za ugradnju solarnih panela što je motiv više da se opredelite za ovu vrstu investicije.