Skip to content

Izvoz

Procedure izvozni poslovi

Ukoliko želite da uvezete naše proizvode i ukoliko imate kompaniju u inostranstvu koja se bavi prodajom i ugradnjom stolarije ovde možete videti kako funkcioniše saradnja sa nama:

1 korak: POŠALJITE NAM ZAHTEV ZA PONUDU

Kako bismo uradili što precizniju ponudu potrebno je da nam prilikom slanja zahteva pored šema stolarije prozora/vrata definišete i sledeće stavke:

Nenad Vasiljević

Kontakt osoba za izvozne poslove:

Nenad Vasiljević, savetnik za prodaju u B2B sektoru

2 korak: ŠALJEMO VAM PONUDU

Nakon prijema zahteva pripremamo ponudu u kojoj su definisani uslovi prodaje. Naši standardni uslovi su: 70% uplata avansa, a zatim 30% celokupne narudžbine najkasnije 3 dana pre nego roba krene put zemlje uvoznika.

Uslov za započinjanje realizacije posla su potpisivanje izradnih skica/ponude i uplata avansa. Datum potpisivanja izradnih skica/ponude i uplata avansa je datum od kojeg počinju da teku definisani rokovi. Iznos avansa može da bude najmanje 70% od ukupne vrednosti posla.

Objašnjenje vezano za pravne olakšice vezano za porez: Roba plaćena iz inostranstva je oslobođena plaćanja poreza i carine u zemlji proizvođača, u zemlji uvoznika se plaća uvozno rascarinjenje robe po stopi poreza zemlje uvoznika.

Ukoliko se roba plaća u zemlji proizvođača pa izvozi, u tom slučaju se obračunava PDV na robu i kupac sam organizuje izvoz u sopstvenoj režiji. Prateću dokumentaciju čine faktura/račun za kupljenu robu i izjava o poreklu robe, i sa ovim papirima kupac sam organizuje izvoz.

INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE prema kompaniji Sunce Marinković doo:

3. korak: UZIMANJE MERA NA OBJEKTU U INOSTRANSTVU:

Merenje otvora za stolariju, odnosno uzimanje mera na objektu u inostranstvu je moguće organizovati, s tim što prateće troškove snosi kupac. U ovom slučaju Sunce Marinković garantuje za dimenzije i tehničke detalje vezano za proizvedenu robu. Ukoliko kupac sam daje mere za izradu stolarije, on garantuje za te mere time što potpisuje izradnu ponudu, i u ovom slučaju reklamacije na smer otvaranja, dimenzije pozicija i drugo se ne uvažavaju.

4. korak: MONTAŽA STOLARIJE

Montažu u inostanstvu Sunce Marinković, odnosno radnici Sunca ne mogu da rade jer za sada nismo registrovani za tu delatnost u nekoj od zemalja EU. Ukoliko kupac traži i ovu uslugu, možemo da organizujemo kontakt sa firmama iz naše mreže partnera koje ovaj servis obavljaju za nas. Kupac se dogovara direktno sa njima oko svih detalja montaže: cene, planiranog datuma montaže i drugo i u ovom slučaju mi garatujemo za montirane elemente.

Ukoliko kupac sam organizuje montažu, Sunce Marinković garantuje za funkcionalnost samog nenamontiranog proizvoda.

5. korak: TRANSPORT ROBE

Kako Sunce Marinković ne vrši transport robe svojim vozilima, postoji mogućnost organizacije transporta sa firmama partnerima i mogućnost organizacije prevoza u režiji kupca, u oba slučaja Sunce Marinković ne garantuje za oštećenja nastala u toku transporta. Slikanjem robe na utovaru se obezbeđuju podaci da je utovarena roba bez fizičkih oštećenja pošla put zemlje uvoznika. Postoji opcija da kupac organizuje kontrolu robe pri utovaru kako bi se utvrdilo da li je roba bez oštećenja. U oba slučaja kupac dogovara cenu transporta.

Roba može da se pakuje na dva načina, da se zaštiti svaki element pojedinačno streč folijom i kartonom, ili da se spakuje na specijalizovane palete za transport koje izradjuje Sunce Marinković.

Sektor za kontrolu kvaliteta u Suncu preporučuje pakovanje stolarije na palete kao najsigurniji način da se izbegnu eventualna oštećenja stolarije tokom transporta.

6. korak: ROKOVI

Rokovi za izradu i pripremu robe za transport takođe definiše Sunce Marinković. Okvirno rokovi su za standardne pozicije oko 4 nedelje, za specijalne konstrukcije, boje i drugo rokovi se definišu posebno za svaki posao u zavisnosti od dostupnosti potrebnih materijala i kapaciteta proizvodnje u datom momentu.

Uputstvo za plaćanje iz inostranstva: