Skip to content
O nama

Prozor koji traje i štedi … vredi!

SUNCE je porodična kompanija regionalni lider u proizvodnji PVC i aluminijumske stolarije osnovana pre gotovo 100 godina. Mi verujemo da dobri i kvalitetni prozori treba da budu dostupni svima u adekvatnom roku.

0 +
Kupaca u poslednjih
10 godina
0 +
Porodica čini
SUNCE
0 %
Kupaca bi nas preporučilo kao kompaniju

Naša priča

Kompanija SUNCE osnovana je 23. avgusta 1929. godine kao mala porodična radionica za izradu bravarije. Osnivač Aleksandar Marinković bio je poznati bravar – majstor vrhunskog zanata čije ograde i danas krase grad na Lepenici i svedoče o dugoj tradiciji izuzetnog kvaliteta.
Play Video
Misija kompanije Sunce

Vizija

SUNCE - lider u brzini proizvodnje aluminijumske i PVC stolarije u jugoistočnoj Evropi.

Vizija kompanije Sunce

Misija

Dobar prozor treba da bude dostupan svima u adekvatnom roku.

Svrha

Ostaviti trag.

Istorijat

Simbol SUNCE na kamenom mostu
Radionica “Marinković”
Po simbolu Sunca koji je postavljen na “kamenom mostu” u centru Kragujevca, a koji je iskovan u radionici “Marinković” kompanija je dobila ime po kome je danas poznata i van granica Srbije. Vrsni bravarski zanat i umetnost, ali i istinske vrednosti prenosile su se sa kolena na koleno kao pravo porodično blago. Naslednici Aleksandra Marinkovića, sin Ljubiša i unuci Dušan i Vladimir, nastavljajući tradiciju uspešno vode kompaniju koja danas ima više od stotinu zaposlenih.
Radionica “Marinković”
Kompanija Sunce Marinković
Kompanija SUNCE
Kompanija Sunce Marinković d.o.o. se zahvaljujući tradiciji od gotovo 100 godina rada nalazi među najuspešnijim kompanija u industriji proizvodnje energetski efikasne aluminijumske i PVC stolarije. U organizaciji kompanije "Sunce Marinkovic" zaposleni su visoko kvalifikovani majstori, inženjeri i menadžeri. Svi oni zajedno stoje iza garancije kvaliteta SUNCE proizvoda.
Kompanija SUNCE

Organizacija

U SUNCU je zaposleno oko 150 radnika. Poslovanje kompanije je organizovano po sektorima. Kvalitet naših proizvoda se zasniva na vrhunskoj proizvodnji, efikasnom mašinskom parku uz podršku najnovijih softvera, kvalitetnim poluproizvodima i saradnjom sa renomiranim dobavljačima.
SUNCE u svojim proizvodnim pogonima zapošljava preko 70 vrsno obučenih i stalno zaposlenih majstora. Radi se na najsavremenijim mašinama nemačkih i italijanskih proizvođača, koje uz odličnu organizaciju, omogućavaju proizvodni kapacitet u jednoj smeni od:

0 +
Prozora
u jednoj smeni
0
Vrata
u jednoj smeni
0 m2
Panela za ulazna vrata
u jednoj smeni

Sertifikati

Kvalitet garantuju standardi, sertifikati, atesti i politika kvaliteta koje možete dobiti na uvid upitom na e-mail office@suncemarinkovic.com

Društvena odgovornost

Društvena odgovornost za SUNCE predstavlja način poslovanja. Smatramo da je naš cilj, kao neraskidivom delu društvene zajednice, da podržimo njen razvoj i jačanje, što se posebno odnosi na ranjive socijalne kategorije. Inicirali smo brojne projekte vezane za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, očuvanje životne sredine, program stručne prakse za mlade i podržali brojne projekte drugih organizacija i donatora sa sličnim ciljevima.
Kompanija SUNCE je dobitnik najviših priznanja za filantropiju i društvenu odgovornost. Kompaniji SUNCE Marinković dodeljena je prva Evropska nagrada za društvenu odgovornost u kategoriji malih i srednjih preduzeća, zatim Sertifikat za društvenu odgovornost, a 2011. Godine VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju u kategoriji malih i srednjih preduzeća.
Od 2018. godine naš partner u oblasti društvene odgovornosti je producentski tim emisije “Radna akcija sa Tamarom” u okviru koga doniramo stolariju za najugroženije porodice u celoj zemlji, ali i škole, bolnice i druge institucije.