Skip to content

Reklamacije

Kao porodična kompanija sa tradicijom dugom preko 90 godina, svesni smo činjenice da „ko radi – taj i greši“. Zato Vas pozivamo da nam se obratite i podelite sa nama svoje predloge, primedbe i savete. Takođe, ukoliko imate reklamaciju na naše proizvode ili ste nezadovljni iz nekog razloga, molimo Vas da nam se obratite. Naš princip poslovanja je da se briga o kupcu ne završava prodajom stolarije, već da tada tek počinje. Zato u SUNCU posebnu pažnju posvećujemo post prodaji i servisnoj službi. Kako biste bili upoznati sa pravilnim korišćenjem stolarije pogledajte uputstvo za rukovanje, održavanje stolarije i mere opreza u Garantnom listu na stranici FAQ najčešća pitanja i pridržavajte se naših saveta kako bi vaša stolarija što duže bila funkcionalna.

PRAVILNIK O ZAŠTITI POTROŠAČA I USLOVIMA I NAČINU REŠAVANJA PO REKLAMACIJAMA

Postupak rešavanja reklamacija KORAK PO KORAK

  • Reklamacije i primedbe možete javiti na broj 034/617-0111 našem serviseru
  • U toku razgovora serviser će zajedno sa Vama utvrditi datum montaže proizvoda na koji imate primedbu, kako bi se definisalo da li je proizvod u garantnom roku ili van garantnog roka.
  • Ukoliko ste kupac iz Kragujevca i okoline rok za rešavanje reklamacija je do 5 dana.
  • Hitne rekalamacije (lom stakla, zakljucana vrata….) rešavamo po hitnom postupku.
  • Kupcima iz drugih gradova koji prijavljuju reklamaciju  serviser će naknadno javiti termin izlaska na teren i rok rešavanja reklamacija, jer se pored servisne službe za rešavanje reklamacija mogu angažovati i ekipe montažera
  • Kada serviser dođe na teren radi otklanjanja reklamacije, on zajedno sa kupcem, popunjava Zapisnik o reklamaciji.
  • U slučaju da je istekao garantni rok, serviser će Vas obavestiti  o tome da će troškove otklanjanja kvara preuzeti kupac prema važećem cenovniku

CENOVNIK REKLAMACIJA

Svi proizvodi kompanije SUNCE imaju garantni rok. Garancija od 5 godina na postojanost profila vrata i prozora omogućiće da bezbrižno uživate u svim pozitivnim karakteristikama SUNCE stolarije. Garancija na staklo traje 5 godina, a na okove je 3 godine. Garancija na ostali prateći program solbanke, okapnice, roletne, ograde traje 2 godine. Unapred se radujemo Vašim sugestijama i primedbama, jer nas one mogu učiniti uspešnijima! Pišite nam na servis@suncemarinkovic.com, preuzmite Obrazac za prijavu reklamacija sa leve strane ili popunite kontakt formular ispod. Takođe, možete nas i pozvati na jedan od naših kontakt telefona 034 617-0111.

OBRAZAC ZA PRIJAVU REKLAMACIJE ONLINE

Obrazac za prijavu reklamacija