Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
2. septembar 2023.

Sara na praksi u SUNCU

U okviru saradnje sa lokalnom kancelarijom međunarodne studentske organizacije AIESEC u Srbiji još jednom smo organizovali studentsku praksu u SUNCU. Studentinja iz Italije Sara Caon je boravila u našoj kompaniji od jula do kraja avgusta i za to vreme radila u sektorima prodaje i marketinga. Sara je diplomirala psihologiju na univerzitetu u Padovi (Italija), a zatim se odlučila za master iz oblasti komunikacije, marketinga i advertajzinga na Univerzitetu u Lisabonu (Portugalija). Sara je unela svežu energiju i puno ideja u SUNCE, a njeno interesovanje za brendove i strateški marketing bila je tema o kojoj smo rado sa njom razgovarali.

Koja je važnost brenda na današnjem visoko konkurentnom tržištu? Šta je to što proizvod čini brendom i kako kupci mogu imati koristi od brenda?

Na sadašnjem tržištu brendovi su ključni jer daju jedinstven identitet proizvodu i pojačavaju emotivne veze izmešu kupca i kompanije. Proizvod postaje brend ne samo zato što ima logo i dobar dizajn, već zato što kreira za kupca celokupno iskustvo oko proizvoda i povezanih usluga, počev od vizuelnog identiteta do procesa kupovine. Brendiranje donosi korist i kompanijama i kupcima. U stvari, kupci od brendova dobijaju garanciju kvaliteta, jednostavniji izbor, emocionalnu povezanost i osećaj statusa, što čini da njihove odluke o kupovini budu informisane i svrsishodne.

Kakvo je tvoje mišljenje o brendu SUNCE i njegovim potencijalima na EU tržištu, na primer u Italiji?

Ako imamo u vidu rast industrije stolarije u Italiji, SUNCE kao brend treba da se fokusira na održivim materijalima, energetskoj efikasnosti i bezbednosnim karakteristikama prozora. Uz prema PVCu i modernom minimalističkom dizajnu, SUNCE može dobiti svoje mesto na tržištu sa dugotrajnim ekološki odgovornim proiizvodima.

Uskoro se završava tvoja praksa u SUNCU, koje utiske i iskustva nosiš iz Kragujevca i Srbije?

Dolazak u Srbiju na praksu u kompaniju SUNCE Marinković je duboko uticalo na mene, kako sa lične tako i sa profesionalne tačke gledišta. Tokom ovih meseci kao praktikantkinja u SUNCU ne samo da sam imala priliku da produbim svoje znanje u različitim marketinškim oblastima, već sam uspela i da izgradim veze sa neverovatnim ljudima koji su obogatili svaki moj dan ovde u Srbiji. Iz svog boravka ovde sigurno ću poneti nekoliko srećnih uspomena, nova bliska prijateljstva i još jaču ljubav prema marketingu.

Bilo nam je zadovoljstvo da u kompaniji SUNCE ugostimo Saru, koja se nakon studija psihologije specijalizira za rad u oblasti brendiranja i strateškog marketinga. Stručne prakse sa domaćim i inostranim studentima u SUNCU organizujemo često sa željom da omogućimo mladim studentima da ostvare praksu koja im je neophodna kako bi počeli svoj profesionalni razvoj i došli do prvog posla. Studentske prakse organizujemo tokom cele godine u skladu i u zavisnosti od obaveza zaposlenih koji su mentori studentima. Ukoliko ste zainteresovani za praksu možete se prijaviti OVDE.