Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
7. septembar 2023.

SUBVENCIJE ZA STOLARIJU

05.10.2023. Raspisani su konkursi za zamenu stolarije uz subvencije u sledećim gradovima i opštinama: Dimitrovgrad, Despotovac, Raška, Kragujevac, Rača, Knić, Petrovac na Mlavi, opština Rakovica, Soko Banja, Svilajnac, Kovin .

Uskoro počinju konkursi za subvencije za zamenu stolarije uz koje možete dobiti do 60% novca za zamenu prozora. Ukoliko želite da se prijavite na konkurs kontaktirajte nas kako bismo dogovorili termin za uzimanje mera za stolariju, koje će nam biti potrebne za izradu predračuna.  Da podsetimo uz ostalu dokumentaciju podnosite predračun sa količinom i cenom za opremu sa ugradnjom, koji dobijate od jednog od izvođača radova sa liste koju opština objavi, a kog sami birate. Subvencija obuhvata pored zamene spoljnih prozora i vrata i druge elemenate (okapnice, prozorske daske, roletne, kapci i dr.), kao i prateće građevinske radove na demontaži i pravilnoj montaži prozora (sa obradom oko prozora/vrata gips-karton pločama, gletovanje, obrada ivica i krečenje oko prozora/vrata sa unutrašnje strane zida).

Da biste se prijavili na konkurs potrebno je da ispunjavate dva osnovna uslova:

– Prvi jeste da budete vlasnik stana ili kuće za koju podnosite prijavu i da vam je prijavljeno mesto prebivališta upravo na toj adresi. To znači da ne možete dobiti subvencije za kuću koja je u vašem vlasništvu a u kojoj ne živite (vikendica ili stan koji izdajete…).

– Drugi uslov je da posedujete neki od dokaza za stambeni objekat za koji podnosite prijavu- prepis lista nepokretnosti, upotrebnu dozvolu, ukoliko objekat nije zaveden u katastru. U istom slučaju možete priložiti, umesto upotrebne dozvole, rešenje o ozakonjenju.

Za razliku od prethodnih godina kada je konkurs bio otvoren tri nedelje, Ministarstvo rudarstva i energetike uvelo novine, i konkurs će biti otvoren tokom cele godine. 

Ukoliko se prijavite za zamenu stolarije i izolaciju, ostvariće subvencije do 55 odsto. Od ove godine po prvi put će moći da se konkuriše i za više mera, a ne samo za pojedinačne. Tako na primer ako uz stolariju ugradite solarni paneli ili kolektore, subvencije će iznositi do 65 odsto. Po najavama nadležnih, procedura za prijavljivanje građana biće jednostavna, i neće biti promenjena u odnosu na prošlu godinu.

Svaka opština raspisuje javni poziv, određuje pravila bodovanja i dokumentaciju, tako da ne možemo ovde da vam ukratko pojasnimo proces, ali je dovoljno da pratite web sajt i obaveštenja vaše opštine u vezi sa konkursom.

Saznajte više i u razgovoru sa našim savetnicima za prodaju u Kragujevcu, Beogradu, Aranđelovcu, Jagodini, Požarevcu 🎇.