Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
3. avgust 2023.

Pivot vrata

Jedan od naših omiljenih noviteta u SUNCU ove sezone su pivot vrata. Pivot vrata se otvaraju na nešto drugačiji način u odnosu na standardna vrata. Kod njih se šarke nalaze na vrhu i dnu krila i štoka, umesto sa strane kao što smo navikli. Jedna od glavnih prednosti pivot vrata je veličina. Naime, pivot vrata se uglavnom izrađuju u većim dimenzijama što ih čini težim, ali to za ovaj model vrata nije problem, jer za razliku od standardnih vrata šarke ne nose krilo, odnosno ne trpe pritisak težine celog krila. Na pivot vratima one jednostavno omogućavaju otvaranje krila, odnosno okretanje krila oko ose šarki sa gornje i donje strane. Pivot vrata imaju i estetsku dimenziju. Šarke nisu vidljive, štok je diskretan pa se postiže elegantan izgled bez „prepreka“. Mogu se ugraditi i kao ulazna i unutrašnja vrata, a pogodna su za restorane,hotele, kafiće jer u varijanti u enterijeru omogućavaju otvaranje bez korišćenja ruku.

Pivot je inovativan model aluminijumskih vrata sa izuzetnim termičkim karakteristikama. Pivot vrata čine ulaz u dom sigurnim i štite ga od gubitka toplote. Posebno su namenjena za niskoenergetske objekte i otvore velikih površina. 
Karakteristike ovog sistema su:
• vrhunska termika
• velika nosivost šarki
• mogućnost velikih širina i visina vrata
• inovativni sistem odvođenja vode iz konstrukcije (nema vidljivih elemenata za maskiranje otvora za odvođenje vode)
• široki izbor boja – paleta RAL (Qualicoat 1518), strukturne boje, boje koje imitiraju drvo Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001), dvostrane plastifikacije…

Pogledajte uzorak pivot vrata u našem salonu u Kragujevcu, a konsultujte se sa našim savetnicima prodaje oko izbora i kupovine vrata.