Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
6. jul 2023.

Prozori ISKRA na kredit

Imamo sjajnu novost za sve vas koji želite da iskoristite pogodnu kreditnu liniju za zeleno finansiranje (skraćeno GEFF). Naš prozor Iskra je od sada uključen u ovaj program, odnosno odobren je od strane GEFF-a kao proizvod koji ispunjava kriterijume tehničke prihvatljivosti, tj. standarde energetskih performansi.
PVC prozor Iskra ima pet komora, srednji dihtung, a Uw faktor od 1,15 sa dvostrukim staklom i 0,83 sa trostrukim staklom i fer cena čini prozor Iskra najboljim prozorom na tržištu. Ukoliko tome dodamo širok spektar boja i opciju dodavanja aluminijumske obloge sa spoljašnje strane prozora, mogućnosti kombinovanja Iskre i uklapanja u različite enterijere i eksterijere su neograničene.

Podsetimo za fizička lica moguće je dobiti podsticaj i do 20% prihvatljivih troškova za projekte implementirane u pojedinačnim stanovima ili kućama, dok je za zgrade iznos podsticaja do 35% prihvatljivih troškova za projekte u zgradama sa više stanova. Finansiranje u okviru GEFF programa je dostupno za brojne mere koje doprinose smanjenju potrošnje energije i emisije CO2 u stambenom sektoru, kao što su nabavka kotlova, toplotnih pumpi, solarnih grejača vode, fotonaponskih sistema, postavljanje izolacije… Kada se radi o zameni prozora kriterijumi su sledeći:

Energetski efikasni prozori, vrata i zastakljene površine: prenos toplote (U-vrednost)

Prozori: ≤1,3 W/m2K

  • Vrata: ≤1,3 W/m2K
  • Zastakljene površine: ≤1,2 W/m2K

Kreditna linija za zeleno finansiranje (skraceno GEFF) je program Everopske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji obezbeđuje sredstva za finansiranje energetski efikasnih tehnologija u domaćinstvima – stanovima, porodičnim kućama i stambenim zgradama.
Banke preko kojih se može realizovati kreditna linija za zeleno finansiranje su Erste banka, Banca Intesa, ProCredit Bank i 3Bank.
Detaljnije informacije možete pogledati na stranici http://technology-rs.ebrdgeff.com/srb_srp/