Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
14. april 2022.

Klizni sistemi za stanove i poslovne objekte

Klizni sistemi vrata su odlično rešenje za male prostore ili ljubitelje velikih staklenih površina. U SUNCU su u ponudi profili koji se lako uklapaju u različite enteriere kao i okov renomiranih proizvođača koji će učiniti da vrata otvarate jednostavno i lagano.

Klizna vrata i sistem koji ćemo preporučiti kupcima zavise od namene prostorije, dimenzija vrata i frekventnosti. U svakom slučaju mogu biti: klizna vrata od hladnog aluminijumskog profila, uskočno klizna vrata i podzno klizna vrata.

Uskočno klizna vrata iako imaju dugačak naziv i deluju komplikovano, u stvari pojednostavljuju i olakšavaju život,  a pri tome ne oduzimaju prostor vašeg doma. Klasična balkonska vrata (a pogotovo dvokrilna) zahtevaju prostor za otvaranje i zatvaranje, što nas često sprečava da rasporedimo nameštaj kako želimo ili slobodno koristimo prostor. 
Uskočno-klizna vrata štede prostor, jer se otvaraju tako što ih uz pomoć klizača pomerate u stranu, a kod zatvaranja krilo  zahvaljujući modernom okovu „uskače“ u okvir što za krajnji rezultat ima odlično dihtovanje.

Podizno-kliznavrata se otvaraju tako što se okretom ručice mehanizam podiže krilo na gore kako bi zatim omogućio klizanje po šini koja se nalazi na drugom krilu.

Klizna vrata prave se od PVC-a, aluminijuma kao i u kombinaciji aluminijuma i drveta. Ukoliko vam je najvažnija ušteda energije preporučujemo PVC profil, ako vam je važno da staklena površina bude što veća aluminijum je idealno rešenje. Bez obzira za koji se materijal odlučite uskočno-klizna vrata izgledaju lepo u prostoru i svakako su praktična.

PRATEĆI PROIZVODI

Uz klizna vrata idealno se uklapaju plise komarnici protiv isekata. Ovi komarnici sa horizontalnim otvaranjem takođe štede prostor i veoma su jednostavni za rukovanje, a imaju važnu ulogu da spreče prolaz komaraca, mušica i drugih insekata u prostorije, i ujedno obezbede cirkulaciju svežeg vazduha.
Trend je da se uskočno-klizna vrata sve više koriste i za zatvorene terase, pogotovo ako su manje površine.