Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
16. mart 2022.

Projekat – zgrada studentskog doma

Koliko je sjajnih detalja na objektu paviljona IV Studentskog doma u Kragujevcu koji smo realizovli u saradnji sa kompanijom Obi. Stolarija je urađena u popularnoj antracit sivoj boji od PVC i aluminijumskog profila. Elegantna nadstrešnica koja deluje veoma moderno i minimalistički napravljena je od alubonda – aluminijumskog sendvič panela koji je izuzetno otporan, lak za oblikovanje i dostupan u širokom spektru boja. Pored estetskog momenta, nadstrešnica je i odlično rešenje za osvetljenje i sigurnosni video nadzor.

Detalj koji daje poseban šarm objektu su žute špaletne, odnosno unutrašnji zidovi u kojima su smešteni prozori. Kakva sjajna ideja uz pomoć koje možemo uz malo novca osvežiti spoljašnji izgled fasade ili ulepšati prostor oko prozora. Uz ovu žuto sivu kombinaciju možemo dodati samo neko lepo prolećno cveće u beloj ili nekoj drugoj boji (na primer ledene muškatle za spolja ili orhideja sa unutrašnje strane prostorije).

PVC stolarija od nemačkog Rehau profila u antracit boji sa roletnama u istoj nijansi, savršeno se uklapa u ideju o modernom objektu koji zadovoljava sve zahteve energetske efikasnosti. PVC stolarija izuzetno dihtuje i pružiće studentima idealne uslove i komfor, jer štiti od hladnoće i atmosferskih uticaja spolja.

Zgrada se nalazi u sklopu Studentskog doma u Kragujevcu, pored restorana Studentskog doma „Di Trevi“, a iza glavnog paviljona u ulici vojvode Putnika u centru Kragujevca.