Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
29. jun 2022.

Roletne ili grilje – šta nas štiti bolje od sunčevih zraka?

Ukoliko želite zaštitu od sunčevih zraka za svoj dom na tržištu možete pronaći solidan izbor nekoliko vrsta proizvoda koji će sigurno zadovoljiti potrebe vašeg doma i vaše želje.

Roletne

su standardno najprodavaniji proizvod, a u okviru ove vrste zaštite doma možete birati unutrašnje i spoljašnje roletne. Prednost spoljašnjih roletni je što one pored zaštite od sunčevih zraka štite prozor i od spoljašnjih atmosferskih uticaja (grad) ili od provalnika ukoliko se odlučite za roletne sa ključem. Ukoliko birate spoljašnje roletne opredelite se za one sa aluminijumskim lamelicama, umesto PVC lamelica, jer su otpornije. Unutrašnje roletne zbog kutije mogu smanjiti otvor za prozor, odnosno staklenu površinu prozora, pa kao posledicu u prostoriji možete dobiti manje svetlosti što je svakako njihova mana.

Boju roletni takođe možete birati uz napomenu da sada postoji i mogućnost izbora roletni i u dekorima drveta što je svakako sa estetske tačke velika prednost. Uz roletne možete birati i prateće proizvode koji se odnose na pogonski mehanizam. Uz standardne roletne dolazi gurtna, odnosno traka uz pomoć koje ručno podižete i spuštate roletne. Sa ugradnjom motora za roletne možete birati pogon na prekidač kojim upravljate podizanjem i spuštanjem roletne, a najatraktivnije su svakako roletne sa pogonom na daljinski upravljač uz pomoć koga iz svakog dela prostorije upravljate roletnom.

Grilje ili žaluzine

su odlična zaštita od sunčevih zraka, prave se od aluminijuma u varijati pokretnih i fiksnih lamelica. Idealne su za dom sa rustičnim ili mediteranskim stilom eksterijera ili enterijera. Grilje se danas prave u različitim oblicima i bojama koje uključuju i drvo dekore, a izrađene su od materijala otpornih na starenje i sve vremenske uticaje pa im nije potrebno posebno održavanje. Dovoljno je da ih povremeno ili po potrebi obrišete mokrom krpom bez dodavanja agresivnih ili abrazivnih deterdženata koji mogu ugroziti postojanost boje. Veliki izbor b

Solomatici ili spoljašnji venecijaneri

se takođe prave od aluminijumskih lamelica što znači dve stvari: dobra zaštita od atmosferskih uticaja i veliki izbor boja. Solomatici se uglavnom pokreću uz pomoć motora i prekidača ili daljinskog upravljača.

Na stranici ROLETNE možete pogledati mali deo referentnih objekata sa proizvodima za zaštitu od sunčevih zraka.