Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
29. septembar 2022.

Kako izabrati vrata za kuću?

Tražite vrata za svoj dom ali niste sigurni za koju vrstu da se odlučite? U našoj ponudi je nekoliko vrsta vrata koja su prilagođena funkciji koju treba da imaju na objektu. U ponudi su vrata za prostorije u kojima nije važna termo izolacija, ulazna vrata koja treba da zaštite dom od atmosferskih uticaja spolja ili na primer vrata koja služe samo da obezbede određeni prostor od ulazaka… Za koja ćete se odlučiti prilikom zamene stolarije zavisi pre svega od vaših potreba i funkcije koju će vrata imati u vašem domu ili poslovnom prostoru. Zato je važno da u razgovoru sa našim savetnicima prodaje jasno naglasite vaša očekivanja kako bismo našli najbolje rešenje.

Hladna aluminijumska vrata od tzv. hladnog profila preporučuju se kao unutrašnja vrata za stanove i kuće u kojima je obezbeđena ravnomerno grejanje/hlađenje prostorija. Obično se postavljaju u prostorijama kod kojih nije neophodna energetski efikasna stolarija, a to su najčešće pomoćne zgrade, garaže, kotlarnice… S obzirom na čvrstinu aluminijumskog profila moguća je izrada i u većim dimenzijama. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata od termo profila se mogu koristiti kao i spoljašnja i unutrašnja vrata ili vrata na prostorijama za koje je važno obezbediti idealno dihtovanje i dobru termo-izolaciju, odnosno zaštitu od spoljašnjih temperatura. Uz Termo+ vrata dostupan vam je veliki broj klasičnih i modernih panela sa kojima možete dodatno ukrasiti svoj dom. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata od Termo+ profila se najčešće ugrađuju kao spoljašnja vrata jer obezbeđuju najbolju energetsku efikasnost i zaštitu od spoljašnjih temperaturnih uticaja. Termo+ vrata štite vaš dom i tokom leta i tokom zime jer zahvaljujući izuzetnim termo karakeristikama sprečavaju prolaz toplote ili hladnoće u vaš dom. Uz Termo+ vrata dostupan vam je veliki broj klasičnih i modernih panela sa kojima možete dodatno ukrasiti svoj dom. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata sa skrivenim krilom su vrata čiji štok odnosno okvir vrata nije vidljiv. Vidljiv deo vrata je samo krilo koje je u potpunosti uklopljeno u fasadu ili druge elemente oko vrata, što ima specifične estetske kvalitete. Vrata sa skrivenim krilom su najčešće izbor arhitekata prilikom izrade stambenih, rezidencijalnih ili poslovnih objekata.  

PVC vrata su napravljena od PVC profila za vrata i dobar su izbor za unutrašnja vrata ili vrata manjih dimenzija. Njihova energetska efikasnost je odlična, a dimenzija ograničena u odnosu na aluminijumski profil. Često se montiraju kao vrata podruma, kupatila ili pomoćnih prostorija, a u nekim slučajevima i kao ulazna vrata. Dosupna su u beloj boji i standardnim dekorima drveta.

Različite vrste vrata su prilagođene specifičnim potrebama objekata i kupaca. Zato predlažemo da se sa našim savetnicima konsultujete oko konkretnog rešenja za vaš objekat kako biste bili u potpunosti zadovoljni vratima i njihovom funkcijom u vašem domu ili poslovnom prostoru.