Skip to content

Prijavite se na "Sunčani list"

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!
1. septembar 2022.

Kako izabrati prozor za dečiju sobu

Prilikom kupovine stolarije posebnu pažnju treba obratiti na izbor prozora za dečiju sobu. Sa vama ćemo podeliti par informacija i preporuka opšteg tipa, jer od vaših potreba, položaja sobe, njene osunčanosti u toku dana, broja prozora i brojnih drugih faktora zavisi koju vrstu stakla, okova, profila i dodatnih prozvoda ćemo uključiti u našu ponudu.

Dečija soba treba ima što više dnevne svetlosti u toku celog dana, pa ukoliko tek planirate izgradnju kuće imajte ovo u vidu. Zbog toga se za ovu sobu prilikom kupovine stolarije opredelite za spoljašnje roletne, a ne na primer za unutrašnje koje će smanjiti površinu otvora, a samim tim i količinu svetlosti.

Ukoliko se soba nalazi na severnoj strani naručite trostruka stakla za prozor na dečijoj sobi jer ćete tako dodatno utopliti prostor. Trostruko staklo preporučujemo i ukoliko je vašem školarcu potrebna tišina za učenje, jer će prozor sa trostrukim staklom blokirati i do 60% buke spolja.

Sigurnosna pampleks stakla dodatno štite od buke, ali će i sprečiti da staklo u slučaju loma nekoga poseče. Sigurnosno pampleks staklo je dobar izbor ako je vaš stan ili dečija soba u prizemlju i postoji opasnost od provale spolja. Dodatnu sigurnost mogu vam pružiti i roletne sa ključem ili ručice za prozor sa ključem (kao na našoj fotografiji). Ručice za prozor sa ključem posebno preporučujemo za više spratove u zgradama.

Dozvolite vašem mališanu da slobodno crta i piše po prozorima običnim flomasterima, temperama ili vodenim bojama (samo ne permanentim markerima) i ukrašava ih jer se pvc prozori lako održavaju. Dovoljno će biti da ih prebrišete krpom koju ste natopili u toplu vodu.