Popust za DOBRE KOMŠIJE

Naša akcija za DOBRE KOMŠIJE se nastavlja i u novoj godini. Za komšije koje su složne pripremili smo lep popust na zamenu stolarije. Ukoliko sa svojim dobrim komšijama kupite novu SUNCE stolariju dobijate popust od 15%. Popust se odnosi na kupovinu stolarije za dva i više prijavljenih stanova.
Saznajte više od naših savetnika prodaje u salonima SUNCE ili na broj 034330870.
suncemarinkovic.com

Koliko su važna ulazna vrata?

ulazna_vrata

Kada počnu hladni zimski dani, a naročito kada je vetrovito postanemo svesni koliko nam u kući znače dobra, topla ulazna vrata i prozori. Kad kažemo topla ulazna vrata mislimo upravo to, u pravom smislu reči. Na primer, kada dodirnete naša Termo+ vrata osetićete toplinu zato što ona absorbuju veliku količinu hladnoće spolja zahvaljujući izuzetnim termo karakeristikama. To se postiže uz pomoć termo prekida u samom profilu, koji ima funkciju kao što mu i naziv kaže da prekine prenos hladnoće/toplote. U kombinaciji sa panelom koji u središtu ima tvrdo presovani stirodur ili termo stakla u zavisnosti za koji ste se panel opredelili prilikom kupovine, i gumama koje obezbeđuju savršeno dihtovanje, ulazna vrata od aluminijumskog termo profila su najbolja investicija. Zaštitiće vaš dom od velike hladnoće zimi i toplote leti tako da ćete uštedeti energiju tokom cele godine, a samim tim i novac. Dodatne ne manje bitne prednosti su povećana sigurnost od provala, kao i mogućnost izbora boja i dekora drveta u zavisnosti od ukrasnog panela koji odaberete.  

Ukoliko želite da uložite u dodatnu bezbednost doma na raspolaganju su vam sigurnosne brave koje možete odabrati u konsultaciji sa našim savetnicima prodaje. Boju ulaznih vrata možete birati jer postoji širok izbor standardnih i vanstandardnih boja. Postoje ograničenja za određene panele koja se tiču dekora drveta, ali je zato izbor boja zaista veliki. S obzirom da su ulazna vrata od aluminijuma dimenzije nisu problem, pa možete uraditi i vrata većih dimenzija od standardnih ukoliko želite. Za besprekorno funkcionisanje tu su najbolji okov i mehanizmi brenda Winkhaus.

Nova 2023. godina

sunce NG cestitka

Praznično raspoloženje u SUNCU je počelooo. Brojimo dane do kraja 2022. i nestrpljivo očekujemo potpuno novu 2023. godinu sa nadom da će svima doneti samo najbolje.

Naši saloni i proizvodnja će tokom predstojećih novogodišnjih praznika biti zatvoreni u periodu od subote 31.decembra do 08.januara 2023. godine.
Prvi radni dan u narednoj godini biće ponedeljak 9.januar 2023. godine.
Za sve hitne intervencije možete kontaktirati servisni broj 034/61-70-111.

Želimo Vam uspešne i srećne novogodišnje praznike.

Nove adrese

93. godišnjica kompanije Sunce

Nova adresa salona, proizvodnje i sedišta u Kragujevcu

Od ponedeljka 14.novembra salon u Kragujevcu se nalazi na adresi Braće Nikolić bb. pored kompanije Teknia i preko puta pogona firme Yanfeng, kod kružnog toka.

Nakon proizvodnog pogona preselili smo i salon u Kragujevcu na novu lokaciju. Nismo mnogo daleko od „stare“ zgrade 🌞. U novom salonu ima mnogo više prostora za vas naše kupce i saradnike, ali i sve uzorke prozora i vrata koje sada možemo da vam pokažemo. Vidimo se u novom prostoru. Posetite nas 🎇.
PS. Telefoni i naši drugi kontakt podaci ostaju isti kao i do sada. Za bliže informacije kontaktirajte nas na broj telefona 034/330-870.

Nova adresa salona u BG

Od 18.aprila 2022. godine naš salon u Beogradu je na novoj adresi  SAVADA 3, TOŠIN BUNAR 181B, 11070 BEOGRAD. Dobrodošli!

Novogodišnja nagradna igra

U susret veselim novogodišnjim praznicima u SUNCU nagrađujemo srećne kupce prozora i vrata u decembru.

Svi kupci koji stolariju kupe u decembru mesecu učestvuju u novogodišnjoj NAGRADNOJ IGRI koju organizujemo u svim predstaništvnima, odnosno salonima SUNCE. Nagradna igra počinje 01.decembra 2022. godine i traje do kraja meseca kada ćemo izvući imena pobednika, a nagrade su sjajne:

ULAZNA VRATA ZA KUĆU ILI STAN PO IZBORU
PVC PROZOR SA ROLETNOM, KOMARNIKOM I DASKAMA
KOMARNICI ZA CEO STAN ILI KUĆU

Srećno.

suncemarinkovic.com

Kako izabrati vrata za kuću?

vrata_sunce1

Tražite vrata za svoj dom ali niste sigurni za koju vrstu da se odlučite? U našoj ponudi je nekoliko vrsta vrata koja su prilagođena funkciji koju treba da imaju na objektu. U ponudi su vrata za prostorije u kojima nije važna termo izolacija, ulazna vrata koja treba da zaštite dom od atmosferskih uticaja spolja ili na primer vrata koja služe samo da obezbede određeni prostor od ulazaka… Za koja ćete se odlučiti prilikom zamene stolarije zavisi pre svega od vaših potreba i funkcije koju će vrata imati u vašem domu ili poslovnom prostoru. Zato je važno da u razgovoru sa našim savetnicima prodaje jasno naglasite vaša očekivanja kako bismo našli najbolje rešenje.

Hladna aluminijumska vrata od tzv. hladnog profila preporučuju se kao unutrašnja vrata za stanove i kuće u kojima je obezbeđena ravnomerno grejanje/hlađenje prostorija. Obično se postavljaju u prostorijama kod kojih nije neophodna energetski efikasna stolarija, a to su najčešće pomoćne zgrade, garaže, kotlarnice… S obzirom na čvrstinu aluminijumskog profila moguća je izrada i u većim dimenzijama. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata od termo profila se mogu koristiti kao i spoljašnja i unutrašnja vrata ili vrata na prostorijama za koje je važno obezbediti idealno dihtovanje i dobru termo-izolaciju, odnosno zaštitu od spoljašnjih temperatura. Uz Termo+ vrata dostupan vam je veliki broj klasičnih i modernih panela sa kojima možete dodatno ukrasiti svoj dom. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata od Termo+ profila se najčešće ugrađuju kao spoljašnja vrata jer obezbeđuju najbolju energetsku efikasnost i zaštitu od spoljašnjih temperaturnih uticaja. Termo+ vrata štite vaš dom i tokom leta i tokom zime jer zahvaljujući izuzetnim termo karakeristikama sprečavaju prolaz toplote ili hladnoće u vaš dom. Uz Termo+ vrata dostupan vam je veliki broj klasičnih i modernih panela sa kojima možete dodatno ukrasiti svoj dom. Dostupna su u bojama iz RAL karte i dekorima drveta u zavisnosti od modela. Ispuna na vratima može biti od stakla, običnog ili ukrasnog panela.

Aluminijumska vrata sa skrivenim krilom su vrata čiji štok odnosno okvir vrata nije vidljiv. Vidljiv deo vrata je samo krilo koje je u potpunosti uklopljeno u fasadu ili druge elemente oko vrata, što ima specifične estetske kvalitete. Vrata sa skrivenim krilom su najčešće izbor arhitekata prilikom izrade stambenih, rezidencijalnih ili poslovnih objekata.  

PVC vrata su napravljena od PVC profila za vrata i dobar su izbor za unutrašnja vrata ili vrata manjih dimenzija. Njihova energetska efikasnost je odlična, a dimenzija ograničena u odnosu na aluminijumski profil. Često se montiraju kao vrata podruma, kupatila ili pomoćnih prostorija, a u nekim slučajevima i kao ulazna vrata. Dosupna su u beloj boji i standardnim dekorima drveta.

Različite vrste vrata su prilagođene specifičnim potrebama objekata i kupaca. Zato predlažemo da se sa našim savetnicima konsultujete oko konkretnog rešenja za vaš objekat kako biste bili u potpunosti zadovoljni vratima i njihovom funkcijom u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Kako izabrati prozor za dečiju sobu

Kako izabrati prozor za dečiju sobu

Prilikom kupovine stolarije posebnu pažnju treba obratiti na izbor prozora za dečiju sobu. Sa vama ćemo podeliti par informacija i preporuka opšteg tipa, jer od vaših potreba, položaja sobe, njene osunčanosti u toku dana, broja prozora i brojnih drugih faktora zavisi koju vrstu stakla, okova, profila i dodatnih prozvoda ćemo uključiti u našu ponudu.

Dečija soba treba ima što više dnevne svetlosti u toku celog dana, pa ukoliko tek planirate izgradnju kuće imajte ovo u vidu. Zbog toga se za ovu sobu prilikom kupovine stolarije opredelite za spoljašnje roletne, a ne na primer za unutrašnje koje će smanjiti površinu otvora, a samim tim i količinu svetlosti.

Ukoliko se soba nalazi na severnoj strani naručite trostruka stakla za prozor na dečijoj sobi jer ćete tako dodatno utopliti prostor. Trostruko staklo preporučujemo i ukoliko je vašem školarcu potrebna tišina za učenje, jer će prozor sa trostrukim staklom blokirati i do 60% buke spolja.

Sigurnosna pampleks stakla dodatno štite od buke, ali će i sprečiti da staklo u slučaju loma nekoga poseče. Sigurnosno pampleks staklo je dobar izbor ako je vaš stan ili dečija soba u prizemlju i postoji opasnost od provale spolja. Dodatnu sigurnost mogu vam pružiti i roletne sa ključem ili ručice za prozor sa ključem (kao na našoj fotografiji). Ručice za prozor sa ključem posebno preporučujemo za više spratove u zgradama.

Dozvolite vašem mališanu da slobodno crta i piše po prozorima običnim flomasterima, temperama ili vodenim bojama (samo ne permanentim markerima) i ukrašava ih jer se pvc prozori lako održavaju. Dovoljno će biti da ih prebrišete krpom koju ste natopili u toplu vodu.

93. godišnjica kompanije Sunce

93. godišnjica kompanije Sunce

Ove nedelje obeležavamo 93 godine od početka naše priče i osnivanja male bravarske radionice iz koje je nastala naša kompanija te davne 1929. godine.

Aleksandar i Ruža Marinković osnivači bili bi danas veoma ponosni kompaniju SUNCE, zaposlene i porodicu. A i mi u Suncu smo ponosni jer smo napornim timskim radom, ulaganjima, idejama i saradnjom sa partnerima i kupcima učinili i ovu godinu uspešnom. Početak godine obećava uzbudljiv nastavak priče o SUNCU: Stari logo zamenio je novi, a selimo se i u potpuno novu proizvodnu halu, sedište firme i salon koji će nam omogućiti efikasniji rad i mnogo bolje uslove za nas i kupce.

U nastavku pogledajte kratki film o istorijatu naše kompanije i porodici Marinković koji smo snimili sa prijateljima iz produkcijske kuće „Triangl“ povodom 90. jubileja firme:

Play Video

Sigurnosna ulazna vrata

Sigurnosna vrata SCHILD

Sigurnosna vrata su jedan od odličnih načina da sprečite provale u stan ili kuću. Na meti lopova su uglavnom stanovi sa vratima i bravama za koje je potrebno minimalno vremena da se obiju.

U starijim stambenim zgradama najčešće su ugrađivana ulazna vrata lošeg kvaliteta, odnosno veoma slaba vrata koja se lako mogu obiti, polomiti ili iskriviti. Ukoliko brinete za sigurnost svog doma i želite da izbegnete neprijatnosti i stres predlažemo da prva mera bude montaža vrata sa sigurnosnim karakteristikama.

U našoj ponudi su Schild sigurnosna vrata za stanove koja karakteriše visok nivo sigurnosti i kvaliteta izrade. Schild vrata su tako dizajnirana da kvalitetnim materijalom i delovima obezbeđuju najslabije tačke ulaznih vrata koje su najčešće na meti provalnika.

Na primer čelični HV lim preko krila sa spoljašnje strane onemogućava provalnika da probije krilo i tako uđe u vaš stan. Zatim, vrata su napravljena od čeličnih profila i preko ankera pričvršćena za zid što sprečava odvaljivanje vrata štanglom ili pajserom od strane provalnika. Poseban sigurnosni aspekt Schild vrata imaju zahvaljujući bravi sa EURO cilindrom koja ima zaključavanje u čak 8 tačaka (5 pokretnih šipova i 3 fiksna) i blokadom kvake u zaključanom položaju.

Potpuno su prilagođena merama otvora vrata vašeg doma i napravljena od čeličnih profila što omogućava izuzetnu otpornost i čvrstinu. Poseban sigurnosni aspekt Schild vrata dobijaju zahvaljujući bravi sa EURO cilindrom, zaključavanjem u čak 8 tačaka (5 pokretnih šipova i 3 fiksna) i blokadom kvake u zaključanom položaju što garantuje bezbednost doma. Špijunka je širokougaona, tako da vam daje pregled većeg dela prostora ispred ulaznih vrata.

Šta su pasivne kuće

Šta su pasivne kuće

Pojam “Pasivne kuće” je ponovo aktuelan jer se očekuje značajan rast cena energenata. Pasivna kuća je građevinski standard širom sveta već duže vreme i ukratko prestavlja objekat koji kombinuje savršen komfor tokom cele godine i vrlo nisku potrošnju energije.

“Pasivne kuće” su zgrade koje imaju izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato im nisu potrebni aktivni sistemi grejanja. Ove kuće mogu da se greju “pasivno”, samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih dobitaka kroz prozore kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom.

Postoje pogrešne pretpostavke da je Pasivna kuća poseban način izgradnje ili dizajn, međutim to je jednostavno set kriterijuma koje treba ispuniti prilikom izgradnje kuće. Postoji 5 ključnih principa za koncept Pasivne kuće, a to su: izolacija, visoko efikasni prozori, ventilacija, dihtovanje i izgradnja bez termalnih mostova.

Kada se radi o prozorima standard pasivne kuće nalažu trostruko niskoemisiono staklo punjeno argonom sa ukupnim koeficijentom prolaza toplote prozora od Uw= 0,8 W/m2K.

Taj koeficijent ispunjava naš SUPER 7 prozor. Važno je napomenuti da na ovaj koeficijent utiču svi elementi prozora, profil, staklo, lajsna u staklu… pa se kombinacijom elemenata koeficijent prozora može prilagođavati potrebama objekta ili standarda.

Primeri iz prakse pokazuju da troškovi izgradnje pasivne kuće ne moraju biti mnogo veći od troškova izgradnje konvencionalne kuće prema važećim standardima. Inicijalna investicija u pasivnu kuću je skuplja oko 15% od investicije u konvencionalnu kuću, ali ako uzmemo u obzir režijske troškove i procenat predviđenog rasta cena energenata pasivna kuća je jeftinija. Pasivne kuće za grejanje troše najviše 15 kWh/m2 godišnje, a kada poredimo to sa prosečnom potrošnjom u stambenim objektima u Srbiji koja je procenjena na oko 150 kWh/m2 godišnje, to predstavlja uštedu od preko 90%. Po nekim proračunima od prilike nakon 8 godina investicije se vraća, a posle toga sve vreme živimo u komfornoj pasivnoj kući i štedimo.

Principe i kriterijume standarda Pasivne kuće definisao je The Passive house Institute, nezavisni istraživački institute koji je osnovao Dr Wolfgang Feist 1996. godine sa ciljem da objedini znanje, tehnologiju, dizajn i materijal u građevinarstvu i stavi ga u službu zaštite životne sredine, održivog razvoja i kvaliteta življenja.

Saznajte više o gradnji pasivnih kuća na stranici www.pasivnakuca.rs . To je stranica „Centra Pasivna kuća“ odnosno udruženja pravnih i fizičkih lica koji su arhitekti, projektanti, građevinske firme, proizvođači građevinskog materijala i opreme i svi ostali profesinalci koji se interesuju za pasivne kuće. Udruženje je osnovano sa ciljem da pruži podršku za implementaciju energetske efikasnosti u zgradarstvu- koncepta isplative izgradnje i rekonstrukcije objekata prema standardu niskoenergetskih i pasivnih kuća kao i obezbeđivanje kvaliteta istih.

Najdetaljnije informacije i savete o izgradnji kuće po principima Pasivne kuće možete pronaći i na zvaničnoj stranici The Passive house Instituta passivehouse.com