SMERNICE ZA UGRADNJU I ODRŽAVANJE PROZORA,
SPOLJNIH VRATA I PROZORSKIH FASADA - ZID ZAVESA

Velike investicije u građevinarstvu, pojava novih materijala i savremeni načini gradnje diktiraju nova pravila za sve učesnike procesa izgradnje objekata, uključujući i proizvođače, montere i prodavce prozora i vrata. Smernice koje su pred vama, nastale su kao rezultat inicijative za uspostavljanjem
preciznih uputstava za proizvodnju i ugradnju prozorskih elemenata.
Smernice čine skup uputstava za čitav životni vek prozora, vrata i fasadnih elemenata, počev od projektovanja, izbora materijala, proizvodnje, testiranja proizvoda i pravilne ugradnje i održavanja. Takođe, one definišu uslove koje je potrebno ispuniti kako bi proizvodi zadovoljili sve relevantne zahteve u pogledu izdržljivosti, energetske efikasnosti i sigurnosti.
Publikacija je rezultat rada Radne grupa za izradu predloga Smernica za ugradnju i održavanje aluminijumskih i PVC prozora, vrata i ostalih nenosećih fasadnih elemenata formirane pri Privrednoj komori Srbije, a koju su činili predstavnici Udruženja proizvođača prozora i vrata Srbije, Instituta IMS, Instituta za  standardizaciju Srbije, Udruženja za  građevinsku industriju i Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala Privredne Komore Srbije.
Nadamo se da će Smernice za ugradnju i održavanje prozora, spoljnih vrata i prozorskih fasada – zid zavesa biti koristan resurs za sve proizvođače, montere i prodavce prozora i vrata u našoj zemlji.

Ovim Smernicama propisuju se tehničke karakteristike i drugi zahtevi za ugradnju i održavanje prozora, spolјnih vrata i prozorskih fasada – zid zavesa, te postupci kontrolisanja kvaliteta, utvrđivanje nedostataka pre i nakon ugradnje i provera usklađenosti sa propisanim zahtevima.

Preuzmite digitalnu verziju dokumenta „Smernice za ugradnju prozora, spoljnih vrata i prozorskih fasada – zid zavesa“ u pdf formatu klikom na sliku ili link SMERNICE